Великобритания забрани на чуждестранни студенти да водят семействата си в

...
Великобритания забрани на чуждестранни студенти да водят семействата си в
Коментари Харесай

Нова забрана от Великобритания, засяга и българите

Великобритания забрани на задгранични студенти да водят фамилиите си в страната, даже и да зависят директно от тях за прехрана и грижи за дребни деца. Лондон се реши на тази мярка, с цел да се опита да понижи рекордната за страната емиграция.

От 1 януари тази година възбраната визира всички задгранични студенти като се изключи тези, които записват следдипломни проучвателен стратегии и студенти с държавни стипендии. Въпросната мярка беше оповестена през май от предходния министър на вътрешните работи Сюела Бравърман.

Студентските визи бяха една от дребното благоприятни условия млади фамилии да се реалокират на Острова след Брекзит. Оказа се, че стотици хора са пристигнали във Англия със фамилиите си през последните две години тъкмо със студентски визи. 750 хиляди души повече са останали на Острова през миналата година, което принуди управляващите да подхващат дейности.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли съобщи, че страната постоянно се е стремяла да притегли най-талантливите в света.

" Успяхме да създадем по този начин, че студентите да не се отклоняват от просветителния си път. Тези промени ще имат осезаемо развиване върху чистата миграция. Около 153 хиляди спонсорски визи са били издадени на лица, които се устоят от студенти през предходната година. Днес мога да разглася, че ще предприемем още по-строги ограничения посредством осъществяването на проект от пет точки, с цел да ограничим още повече злоупотребите с имиграционната система. Това ще докара до огромно понижаване на чистата миграция в Обединеното кралство “, сподели той.

Очакванията са 300 хиляди души по-малко да могат да влязат тази година на Острова.

В статистиката, която е за българските студенти, се следи спад. Те са с към 70% по-малко. Една от аргументите е високият скок на таксите от 9000 паунда на 30-35 хиляди. Много българи се насочиха към Холандия, където таксите са доста по-ниски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР