Великобритания вече има министър, който отговаря за страдащите от самота.

...
Великобритания вече има министър, който отговаря за страдащите от самота.
Коментари Харесай

Великобритания вече има министър на самотата

Великобритания към този момент има министър, който дава отговор за страдащите от самотност. Идеята е да се оказва поддръжка на хората, които заради някаква причина са останали сами и са изолирани от обществото. Проблемът се оказва доста сериозен и широкоразпространен, съобщи Българска национална телевизия.
По данни на Червения кръст, повече от 9 милиона британци страдат от самотност - число, което е стряскащо на фона на население от 65 милиона души. Според статистиката към 200 хиляди души не са разменили даже една дума с различен човек от повече от месец.
" В страна, в която живеят толкоз доста хора, звучи необичайно да се чувстваш уединен, само че действителността е такава. 85% от младежите в неравностойно състояние са сами. Този проблем визира и доста възрастни, останали без родственици заради една или друга причина ", споделя Тереза Мей. Така тя аргументира решението си да разшири пълномощията на министъра на спорта и гражданското общество. Сега към този сектор се прибавя и грижата за самотните хора.
Правителството ще отпуска дотации на общините, с които да бъдат отваряни центрове, в които да се събират възрастни хора, а доброволци ще посещават тези, които са трудноподвижни и не могат да напущат домовете си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР