Великобритания вдига разходите за отбраната си с над 1 милиард

...
Великобритания вдига разходите за отбраната си с над 1 милиард
Коментари Харесай

Великобритания вдига разходите за отбраната си с над 1 милиард паунда

Великобритания подвига разноските за защитата си с над 1 милиард паунда. Целта е да се избегне действителното им редуциране през идващите две години, заяви вестник „ Дейли телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Министерството на финансите одобри аргумента, че бюджетът на Министерството на защитата не би трябвало да бъде намаляван по отношение на инфлацията, до момента в който бушува войната в Украйна. 

Очаква се министърът на финансите Джеръми Хънт да разгласи нарастване на бюджета. Той направи сходни стъпки и във връзка с разноските в образованието и опазването на здравето през есента. Военните специалисти пресмятат, че с цел да се избегнат действителни съкращения бюджетът за защита през 2024-2025 година би трябвало да се усили от 48,6 милиарда на 50,1 милиарда паунда. 

На тези развития се гледа като на персонална победа за министъра на защитата Бен Уолъс, който настояваше интензивно за нарастване на разходитге за защитата през последната година. „ Дейли телеграф “ разяснява, че новият компромис частично е отражение на геополитическите промени, настъпили с войната в Украйна. Но той също е вследствие на оказвания напън от депутати от Консервативната партия и някогашни военнокомандващи, които лобират както в общественото пространство, по този начин и в частни прояви, за нарастване на разноските за защита от началото на спора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР