Великобритания стана първата страна в света, която одобри адаптирана Covid-ваксина,

...
Великобритания стана първата страна в света, която одобри адаптирана Covid-ваксина,
Коментари Харесай

Великобритания първа одобри адаптирана срещу Омикрон ваксина

Англия стана първата страна в света, която утвърди приспособена Covid-ваксина, ориентирана както против истинския вид на вируса, по този начин и против Омикрон, заяви Ройтерс.

Лекарственият регулатор на Обединеното кралство (MHRA) утвърди по този начин наречената двувалентна ваксина на американската фармацевтичната компания Moderna като бустер за възрастни.

Решението на организацията се основава на данни от клинични изпитвания, които демонстрират, че бустерът е провокирал " мощен имунен отговор " както против подварианта на Омикрон (BA.1), по този начин и против истинския вирус от 2020 година, се споделя в известието.

MHRA също по този начин цитира изследователски разбор, при който е открито, че имунизацията генерира добър имунен отговор против преобладаващите сега подварианти на Омикрон BA.4 и BA.5.

" Първото потомство ваксини против Covid-19, употребявани в Обединеното кралство, не престават да обезпечават значима отбрана против заболяването и избавят животи “, сподели в изказване основният изпълнителен шеф на MHRA Джун Рейн.

" Това, което ни дава тази двувалентна ваксина, е модернизиран инструмент в нашия боеприпас, с цел да ни помогне да се предпазим от това заболяване, до момента в който вирусът продължава да се развива. “, уточни тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР