Великобритания ще трябва да плати останалата част от бюджета на

...
Великобритания ще трябва да плати останалата част от бюджета на
Коментари Харесай

Брюксел: Великобритания да си плати сметката преди да напусне ЕС

Великобритания ще би трябвало да заплати останалата част от бюджета на Европейски Съюз даже да напусне без договорка, оповестиха от Европейската комисия. От Брюксел предизвестиха, че няма да стартират търговски договаряния до момента в който Лондон не извършите своите финансови задължения, които има към Европейски Съюз като страна членка, съобщи БГНЕС.
Според съглашението, което английският министър председател Тереза Мей подписа предходната година, Англия ще би трябвало да изплати към 44 милиарда евро на Европейски Съюз.
Сумата би трябвало покрие уговорката на страната към бюджета на Европейски Съюз през преходния интервал в края на идната година. До сключване на съглашение обаче по този начин и не се стигна, а все по-вероятно е Англия да напусне Европейски Съюз без договорка. Това ще значи, че няма да има временен интервал. Което би икономисало на Обединеното кралство към 12 милиарда евро, само че по този начин сметките свързани с бюджета на Европейски Съюз не излизат.
Бившият английски външен министър Борис Джонсън допусна, че тази спестена сума ще даде на Обединеното кралство превъзходство в диалозите за развода, само че от Европейски Съюз обявиха, че за такива диалози не може да става и дума, в случай че сметката не бъде оправена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР