Великобритания ще проведе първия си тест на нова услуга за

...

Коментари Харесай

Великобритания тества система | BGNES

Великобритания ще организира първия си тест на нова услуга за незабавно предизвестие, като милиони мобилни телефони ще издадат мощен алармен сигнал и ще вибрират в 15:00 ч. (14:00 ч. по Гринуич), съобщи Агенция Франс Прес.

Националната система, основана по модела на сходни схеми в Канада, Япония, Нидерландия и Съединени американски щати, има за цел да предизвестява обществеността, в случай че наоколо има заплаха за живота.

Съобщението ще гласи: " Това е тест на Emergency Alerts, нова държавна услуга в Обединеното кралство, която ще ви предизвестява, в случай че наоколо има животозастрашаваща изключителна обстановка. "

Службите за незабавна помощ и държавното управление се надяват да употребяват системата, с цел да предизвестяват хората за проблеми като тежки наводнения и пожари.

Очаква се 10-секундната тревога, която ще звучи даже в случай че телефоните са на спокоен режим, да наруши развлекателните и спортните събития, в това число футболните мачове от Висшата лига.

Организаторите на Световния шампионат по снукър ще спрат играта тъкмо преди сигнала, а Лондонското театрално общество посъветва своите членове да кажат на феновете да изключат телефоните си.

Шофьорите бяха предизвестени да не подвигат телефоните си по време на теста, а хората, които не желаят да получават предизвестията, могат да се откажат от тях в настройките на устройствата си.

" Keep Calm and Carry On. Това е английският метод и тъкмо това ще направи страната, когато получи това тестово предизвестие в 15:00 ч. през днешния ден ", съобщи заместител министър-председателят Оливър Даудън.

" Задача номер едно на държавното управление е да обезпечи сигурността на хората и това е още един инструмент в инструментариума за изключителни обстановки. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР