Великобритания ще остане под юрисдикцията на Европейския съд по правата

...
Великобритания ще остане под юрисдикцията на Европейския съд по правата
Коментари Харесай

Великобритания остава под юрисдикцията на ЕСПЧ, но с условие

Англия ще остане под юрисдикцията на Европейския съд по правата на индивида. Това съобщи английският вицепремиер и министър на правораздаването Доминик Рааб, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му идва дни, откакто Европейски съд по правата на човека блокира хода на държавното управление да депортира бежанци в Руанда.

Оставаме в Европейски съд по правата на човека, уточни Рааб пред " Скай нюз ", само че добави, че е законно да се оспорват решенията на съда и Народното събрание на Обединеното кралство би трябвало да има последната дума по отношение на закона на страната.

По-рано Рааб упрекна Европейския съд по правата на индивида, че е блокирайки опита на Англия да депортира бежанци в Руанда .
 Англия скастри Европейския съд, че си надвишава правата
Англия скастри Европейския съд, че си надвишава правата

Заради блокирания полет на бежанци за Руанда

Въпреки че при започване на предходната седмица английският апелативен съд постанови, че първият полет за депортиране на мигранти за Руанда, проведен от английското Министерство на вътрешните работи,, в последна сметка той беше анулиран, минути преди самолетът да отлети.

Решението за прекачване на мигранти от Англия в Руанда е част от политика, която съгласно държавното управление е предопределена да разбие мрежите за трафик на хора и да спре потока от мигранти през Ламанша.

През април кабинетът на Борис Джонсън разгласи желанията си да изпрати част от хората, потърсили леговище във Англия, в Руанда. Този проект обаче провокира рецензии както измежду Консервативната партия на Джонсън, по този начин и отвън нея, а също и от доста благотворителни организации.

В началото на юни английското министерство на вътрешните работи заяви, че на първата сходна група мигранти са изпратени публични писма, в които се показва, че те се изпращат в Руанда, с цел да " възстановят живота си в сигурност ".

Притесненията по отношение на имиграцията бяха значителен фактор при гласуването за Брекзит през 2016 година и Джонсън беше под напън да извърши обещанието си да " си възвърне контрола " върху английските граници.
 Първият полет на Англия с бежанци за Руанда не излетя
Първият полет на Англия с бежанци за Руанда не излетя

Европейския съд по правата на индивида се намеси, с цел да го спре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР