Великобритания ще каже на ЕС, че е готова да остане

...
Великобритания ще каже на ЕС, че е готова да остане
Коментари Харесай

Великобритания ще каже на ЕС, че е готова да остане в митническия съюз и след 2021 г.

Англия ще каже на Европейски Съюз , че е подготвена да остане в неговия митнически съюз и след 2021 година, написа в. " Телеграф ", представен от Ройтерс.
 
Тази седмица водещите министри на английското държавно управление , които работят по тактиката на Брекзита , се договориха за нов проект, с който да се избегне физическа граница с Ирландия, откакто отхвърлиха предходни оферти на Европейски Съюз.

 
По график Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз през март следващата година, само че си е осигурило преходно съглашение , с което резервира комерсиалните си връзки с Европейски Съюз непроменени до края на 2020 г ., стига да бъде реализирано дефинитивно съглашение в околните месеци.
 
Британският министър председател Тереза Мей е заявявала, че Англия ще излезе от митническия съюз, което ще разреши на страната да подписва свои търговски съглашения с други страни. Министрите й обаче са разграничени по въпроса към какъв тип митническа система с Европейски Съюз да се стреми Лондон.

 
На вчерашното си съвещание министрите са се съгласили, че Англия би трябвало да се опита да остане в митническия съюз, в случай че плануванаъа в едно от държавните оферти технология за граничен надзор не е подготвена в точния момент за 2021 година
 
Официални лица са предизвестили, че тя може да се забави до 2023 година, написа вестникът. Говорител на Мей отхвърли да разяснява информацията.

 
В понеделник основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че от март насам няма реализиран значителен прогрес по договарянията за Брекзита . Мей желае да обясни проектите си преди срещата на върха на Европейски Съюз през юни и да подписа съглашение за новите връзки на Англия с Европейски Съюз през октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР