Великобритания се опита да изясни един от спорните въпроси около

...
Великобритания се опита да изясни един от спорните въпроси около
Коментари Харесай

Без граница между Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит

Англия се опита да обясни един от противоречивите въпроси към Брекзит - границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия, страна в границите на Обединеното кралство. Според предлагането няма да има гранични пунктове или инспекции на документи след излизането на Англия от Европейския съюз, предава „ Ройтерс ", представена от Българска национална телевизия.

Според английското държавно управление негов първи приоритет в съглашението с Европейския съюз е да няма граница сред Англия и Ирландия.

Средно по 30 хиляди души дневно минават през границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия. Преговорите би трябвало да реализират съглашение сред двете страни, без да се сътвори напрежение в района, който до 1998 година беше обзет в кървави конфликти.

„ Документът ни дава гъвкави и положителни хрумвания, като показва желанието ни да намерим практическо решение, което взима поради икономическия, обществения и културен подтекст на района, без да основава компликации пред търговията на Обединеното кралство ", Джеймс Броукъншир, основен секретар на Сев. Ирландия.

Тереза Мей съобщи, че Англия е подготвена да замести европейското финансиране за някои мирни планове в Северна Ирландия в опит да не се възпламени още веднъж напрежението сред пробританските протестанти и ирландските националисти-католици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР