Великобритания съобщи, че налага санкции на олигарха Владимир Потанин, известен

...
Великобритания съобщи, че налага санкции на олигарха Владимир Потанин, известен
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции срещу руския олигарх Владимир Потанин

Англия заяви, че постанова наказания на олигарха Владимир Потанин, прочут като съветския „ крал на никела “ и втория по благосъстояние човек в Русия, съобщи Ройтерс.

Освен Потанин през днешния ден английското държавно управление включи в листата си със наказания още 12 юридически и физически лица, измежду които има предприемачи, финансови компании и други.

„ Потанин продължава да натрупа благосъстояние посредством помощта, която оказва на режима на Путин. В интервала след началото на съветската инвазия в Украйна той е станал притежател на „ Росбанк “ и е придобил дялове от „ Тинкоф банк “ “, се споделя в прессъобщение на английското държавно управление.

Потанин е един от най-богатите хора в Русия, макар че чистото му положение значително зависи от цената на 36-процентния му дял в компанията „ Норникел “, най-големия производител на паладий и пречистен никел в света.

Като претекст за включването му в английския санкционен лист се показва, че Потанин „ се е облагодетелствал от поддръжката си за съветското държавно управление, управлявайки „ Росбанк “. Според английските управляващи тази банка работи в бранша на съветските финансови услуги, който е от стратегическо значение за съветското държавно управление.

Списъкът включва също и Анна Цивилева, за която английското външно министерство сподели, че е братовчедка на Путин и ръководител на съветската миннодобивна компания " Колмар груп ", която също е глобена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР