Великобритания подкопава световната си репутация за запазване на несравнимите“ си

...
Великобритания подкопава световната си репутация за запазване на несравнимите“ си
Коментари Харесай

ЮНЕСКО изостря поглед към световното наследство във Великобритания

Великобритания подкопава международната си известност за опазване на „ несравнимите “ си исторически полезности, предизвестиха културни институции, като Стоунхендж може да е идващият на опашката.

ЮНЕСКО съобщи, че заветният каменен паметник ще бъде подложен в листата със международно културно завещание в заплаха – предшественикът на отнемането на статута на международно завещание, в случай че наоколо бъде построен тунел за 1.7 милиарда паунда, както е планувано, написа „ Гардиън “.

Органът на Организация на обединените нации съобщи, че ще хвърли „ по-сурова светлина “ върху останалите 31 обекта в листата на територията на Обединеното кралство, в това число Уестминстърския замък. Това се случва на фона на отнемането на статута на международно завещание от Ливърпул по-рано тази седмица. Градът стана едвам третото място от близо 50 години, излязло от листата. Причината, която бе изтъкната, е, че бреговата линия е унищожена от нови здания, в това число новия стадион на футболния клуб „ Евертън “.

Конвенцията за международното завещание на ЮНЕСКО предизвиква държавните управления да основават национални фондации, които да обезпечат финансиране на културните им полезности. Англия няма сходно институция.

Венеция към този момент се размина на косъм от попадане в листата на ЮНЕСКО със международното културно завещание в заплаха. Ключова за крайното решение на органа на Организация на обединените нации е била мярката на италианския град от по-рано този месец, съгласно която във венецианската лагуна се не разрешава да влизат огромни круизни кораби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР