Великобритания остава под карантина заради новия коронавирус най-малко до 7

...
Великобритания остава под карантина заради новия коронавирус най-малко до 7
Коментари Харесай

Карантината е много скъпа за британците

Великобритания остава под карантина поради новия ковид минимум до 7 май, твърди в. " Таймс ", представен от Ройтерс и ТАСС.

Британският всекидневник написа, че министърът на външните работи Доминик Рааб, който замества краткотрайно възстановяващия се след заразяване с вируса министър председател Борис Джонсън, ще заяви новината в четвъртък.

Вчера Рааб сподели, че не чака държавното управление да внесе каквито и да било промени в карантинните ограничения, до момента в който не се увери, че това може да стане безвредно.

Всеки ден под карантина коства на английската стопанска система към 2,4 милиарда паунда (приблизително 3 милиарда долара), са пресметнали специалисти.

Според изследване на публичното мнение, представено от " Таймс ", 74 % от британците обаче считат, че ограничението на разпространяването на ковид е по-важно от възобновяване на стопанската система. За съпоставяне на това мнение са 61% от американците и 54% от германците.

11 329 души са умряли във Англия от ковид. Страната е на пето място в мрачната статистика.

Броят на новите смъртни случаи във Англия обаче понижа през вчерашния ден за трети следващ ден.

С над 88 600 регистрирани инфектирани, страната е на шесто място по този индикатор.

Британският външен министър разяснява на постоянната дневна конференция за новия ковид, че наложените ограничавания дават резултат.

Британците, които нямат право да излизат от вкъщи си, с изключение на при последна нужда, като цяло съблюдават ограниченията и се появиха признаци, че разпространяването на ковид в страната се е забавило, регистрира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР