Великобритания остава непоколебима в подкрепата си за териториалната цялост на

...
Великобритания остава непоколебима в подкрепата си за териториалната цялост на
Коментари Харесай

Британия декларира непоклатима подкрепа за Украйна срещу руската враждебност

Англия остава непоколебима в поддръжката си за териториалната целокупност на Украйна и ще я поддържа в лицето на съветската неприязън , сподели представителят на премиера Борис Джонсън в понеделник, оповестява " Ройтерс ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също предизвести Русия в понеделник, че западният боен алианс стои с Украйна на фона на огромна и необикновена централизация на съветски войски по границите на Украйна.

Запитан за натрупването на съветски войски по границите на Украйна, представителят на Джонсън сподели: " Виждаме тревожна обстановка на тази граница . Ние продължаваме да поддържаме териториалната целокупност на Украйна и ще продължим да ги поддържаме в лицето на съветската неприязън ".

Говорителят също по този начин подлага на критика белоруския водач Александър Лукашенко за миграционна рецесия на границата с Полша.

" Това, което виждаме, е последното от поредност отвратителни опити на режима на Лукашенко да сътвори мигрантска рецесия, да подкопае Полша и други в района ", сподели той.

" Ние сме солидарни с нашите европейски сътрудници и сме ангажирани да подсигуряваме, че режимът на Лукашенко ще бъде държан виновен за своите дейности ".
 НАТО предизвести Русия за натрупването на военни сили до Украйна
НАТО предизвести Русия за натрупването на военни сили до Украйна

Столтенберг предизвести Русия, че западният боен алианс стои с Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР