Великобритания обяви промени във визовата си система, които ще затруднят

...
Великобритания обяви промени във визовата си система, които ще затруднят
Коментари Харесай

Обединеното кралство затяга правилата за издаване на трудови визи

Англия разгласи промени във визовата си система, които ще затруднят съществено чужденците, искащи да работят на Острова. От април трудови визи ще се дават единствено на експерти, които печелят над 38 700 паунда годишно. Прагът за приемане на трудова виза до момента беше 26 200 паунда, като имаше опция търсени специалности като медицински сестри и болногледачи, които се упражняват и от доста българи на Острова, да я получават и при 20% по-ниска заплата.

Сега се разисква това предписание да се отстрани и да се понижи описът със експерти, от които Обединеното кралство има потребност и които могат да влязат в страната по облекчена визова процедура.

Двойно се усилва и прагът на нужното заплащане, с цел да можеш да поканиш подвластен от теб родственик да живеете дружно на Острова. Вече ще е належащо да печелиш най-малко 38 700 паунда на година, с цел да получи той фамилна виза.

На чужденците, които в бъдеще идват да работят в старешки домове, пък изобщо ще бъде неразрешено да водят със себе си родственици.

Причината са разкрития, че с визовата скица за членове на фамилии на болногледачи постоянно се злоупотребява.

“Стига толкоз. Имиграционната политика би трябвало да бъде обективна, законна и устойчива ”, сподели вътрешният министър Джеймс Клевърли, до момента в който обясняваше визовите промени в Народното събрание. По думите му те ще доведат до 300 хиляди по-малко влезнали във Англия през идната година чужденци спрямо тази, като към 140 хиляди от тях ще са по по този начин наречените студентски направления, които позволяваха и на подвластни родственици да се прикачват към притежатели на студентски визи.

Британското държавно управление се принуди да затегне в допълнение достъпа до Обединеното кралство, откакто се сблъска с рекордна чиста имиграция от 750 хиляди души за последните 12 месеца. Напускайки Европейски Съюз преди 3 година, то спря да съблюдава европейското предписание за свободно придвижване на хора. Въведе визи и за жители на Европейски Съюз, които желаят да работят, учат и живеят на негова територия. В резултат техният брой внезапно понижа, само че се усили този

на идващи от Индия и Китай студенти.

Европейските медсестри в лечебните заведения бяха сменени от африкански, а българските и румънските сезонни служащи по полетата - от жители на някогашни руски републики.

Въпреки сложното приемане на английска виза десетки сънародници обаче не престават да пробват да си намерят работа във Англия, възползвайки се от опцията да влязат свободно в страната като туристи за 6 месеца. Затова те се трудят незаконно и рискуват да бъдат депортирани, а някои биват връщани още от границата, когато граничните чиновници се усъмнят, че идват тъкмо с цел да работят нелегално.

Новите визови промени бяха остро подложени на критика от представители на бизнеса и синдикатите, защото ще доведат до проблеми в редица браншове, изпитващи дефицит от работна ръка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР