Великобритания няма да плати на Европейския съюз 44 млрд. евро,

...
Великобритания няма да плати на Европейския съюз 44 млрд. евро,
Коментари Харесай

Лондон заплаши ЕС, че няма да му плати 44 млрд. евро

Великобритания няма да заплати на Европейския съюз 44 милиарда евро, заложени в законопроекта за Brexit. Това ще стане, в случай че Брюксел не отдръпна настояванията си Северна Ирландия да остане в митническия съюз на Блока, както и да остане тясно обвързвана с разпоредбите на единния пазар след Brexit.
Предупреждението пристигна от главния английски договарящ по излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз Дейвид Дейвис.
Той изпрати до депутатите от Консервативната партия на премиера Тереза Мей писмо, представено от вестник The Times, в което декларира, че Лондон няма да завърши каквито и било заплащания към Брюксел, до момента в който всички проблеми, касаещи страната му, не бъдат решени. Дейвис написа също, че държавното управление няма да подпише предлагането на Европейски Съюз Европейският съд да може да се произнася по разногласията сред Лондон и Брюксел след Brexit, и отхвърли препоръчаните „ наказателни санкции” при положение, че Англия наруши изискванията на преходното съглашение с Европейски Съюз. То ще влезе в действие след 29 март 2019 година, за когато е плануван Brexit.
Писмото пристигна часове, откакто Европейската комисия разгласява плана на съглашението за Brexit, което урежда правните въпроси, свързани с излизането на Обединеното кралство от Блока. Именно в този план е записано, че Северна Ирландия би трябвало да остане част от митническия съюз на Европейски Съюз, в случай че английското държавно управление не успее да сътвори работещо решение за отбягване на твърда граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия.
Негативната реакция на английския министър председател Тереза Мей на оповестеното желание на Европейски Съюз обаче не закъсня. В сряда стана ясно, че тя се приготвя за „ корав отпор” против концепцията на Брюксел. Яростно реагираха и ревностните поддръжници на твърдия Brexit в английското държавно управление. Дали с изключение на опасността, че няма да заплати 44-те милиарда евро, към „ твърдия отпор” ще има и други остри позиции, към този момент още не е ясно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР