Великобритания няма да е готова за пълномащабна война, докато правителството

...
Великобритания няма да е готова за пълномащабна война, докато правителството
Коментари Харесай

Великобритания не е готова да води война, докато не се подобри боеспособността армията й

Великобритания няма да е подготвена за пълномащабна война, до момента в който държавното управление не реши проблемите с боеспособността на въоръжените сили, дефицита на ресурси и рецесията с набирането на военнослужещи. Това се показва в отчет на комисията на защита до Камарата на общините, оповестява организация DPA, представена от Българска телеграфна агенция.

В отчета за положението на армията се предизвестява, че английските въоръжени сили са " под непрекъснато напрежение ", тъй като спецификата на военните интервенции оставя малко време за бойна подготовка. " Правителството рискува да се окаже некомпетентно да построи същинска бойна и стратегическа подготвеност поради бързото движение на интервенциите, а това би могло да заплаши националната сигурност на Обединеното кралство ", отбелязва комисията. Според нея " непрестанният напън " върху военния личен състав е изострил рецесията във връзка с набирането и задържането на постоянни военнослужещи и на резервисти и напускащите армията са повече от постъпващите в нея.

В отчета се показва още показват, че усилията на министерството на защитата за справяне с проблемите в армията " не се реализират с нужното движение ".

Комисията по защита приканва държавното управление да направи всичко належащо, с цел да подсигурява, че английските въоръжени сили разполагат с нужното време, запаси и образование, с цел да могат да победят в продължителна и интензивна война.

Според изявление на министъра на отбраната Грант Шапс от предишния месец светът " минава от следвоенен към предвоенен свят " и Великобритания би трябвало да е сигурна, че " отбранителна ѝ система на всички равнища е подготвена " да отбрани страната. По думите му, при ръководството на Консервативната партия числеността на армията няма да падне под 73 000 души на фона на възходящите опасения от намаляването на броя на военнослужещите.

Сър Джереми Куин, който от скоро е ръководител на комисията по защита, разяснява: " Непрекъснатото повишаване на броя на интервенциите и настоящите задължения водят до такава степен, че армията не е в положение да отделя задоволително средства за образование и за водене на интензивни бойни дейности. Нашето изследване откри, че не е отделено задоволително внимание на готовността на армията ни за пълномащабна, продължителна война. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР