Великобритания не е толкова уникална и различна, колкото си мисли,

...
Великобритания не е толкова уникална и различна, колкото си мисли,
Коментари Харесай

Тимерманс към британците: не сте чак толкова уникални, но винаги ще сте добре дошли в ЕС

Великобритания не е толкоз неповторима и друга, колкото си мисли, само че постоянно ще бъде добре пристигнала да се върне в Европейския съюз, след като го напусне през януари. Това написа зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс в „ любовно писмо “ до жителите на Обединеното кралство, в което признава, че е надълбоко засегнат от Brexit.  

Писмото, цялостно с отчаяние, е оповестено в The Guardian. В него Тимерманс критикува „ ненужните вреди “ от напускането на Англия на Европейски Съюз, които може да надвишават и най-лошите прогнози.

Brexit обаче наподобява по-близко от всеки път, след като министър председателят Борис Джонсън завоюва парламентарните избори на 12 декември и си обезпечи задоволително болшинство за пробутване на нужните решения по процеса. 

„ Знам, че мислите, че сте неповторими и разнообразни. И несъмнено, че сте такива по доста способи, само че може би не чак толкоз, колкото смятате. Беше ли нужно да насилваме казуса? Изобщо не. Но вие го направихте. А тъжното е, че виждам по какъв начин това ви наранява “, написа Тимерманс, като показва, че в договарянията за Brexit са били нанесени ненужни вреди по отношение на двете страни. „ И се опасявам, че ще последват повече “, акцентира някогашният холандски външен министър. 

„ Честно казано, бях надълбоко засегнат, когато решихте да напуснете. Три години по-късно просто ми е тъжно, че член на нашето семейство желае да скъса връзката ни. Макар и добре пристигнала да се върне, вероятността Англия да направи такава крачка обратно наподобява дребна и отдалечена, признава още Тимерманс. 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР