Великобритания и съюзниците ѝ от НАТО трябва да защитят подводните

...
Великобритания и съюзниците ѝ от НАТО трябва да защитят подводните
Коментари Харесай

Великобритания: НАТО да защити подводните кабели от руския флот

Великобритания и съдружниците ѝ от НАТО би трябвало да защитят подводните кабели против евентуална пагубна офанзива от съветския флот, която може да наруши финансови транзакции за трилиони долари, предизвести шефът на защитата на английските въоръжени сили, представен от Ройтерс.

По кабелите на дъното на международните океани и морета се прави преносът на 95% от връзките, включително и на финансови транзакции на стойност над 10 трилиона $ на ден .

„ Налице е нов риск за нашия метод на живот , а точно уязвимостта на подводните кабели”, съобщи за Би Би Си началникът на защитата Стюарт Пийч.

Според него започнатата от съветския президент Владимир Путин рационализация на в миналото мощния руски флот слага сериозна опасност към западните връзки.

„ Освен че се снабдява с нови кораби и подводници Русия продължава да усъвършенства неконвенционалните си качества и средствата за осведомителна война”, съобщи Пийч.

Русия непрестанно отхвърля западните обвинявания като нервност от времето на Студената война , макар че поддръжниците на Путин в страната му го хвалят, че се е заел да върне въздействието на Русия след рухването на Съветския съюз през 1991 година, показва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР