Великобритания и САЩ ще работят заедно в подкрепа на демокрацията

...
Великобритания и САЩ ще работят заедно в подкрепа на демокрацията
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Няма опасност връзките между Великобритания и САЩ да отслабнат

Англия и Съединени американски щати ще работят дружно в поддръжка на демокрацията и битката с климатичните промени, съобщи министър председателят Борис Джонсън. Той отхвърли околните му връзки с президента Доналд Тръмп да навредят на връзките сред Англия и Съединени американски щати, откакто новоизбраният държавен глава Джо Байдън встъпи в служба, съобщи Асошиейтед прес.

Джонсън, който към момента не е разговарял с определения за президент Байдън, сподели, че " общата световна вероятност " на двете страни ще бъде жизненоважна за укрепването на основания на правила световен ред, който е под опасност.

" Съединени американски щати са най-близкият и най-важният ни съдружник ", акцентира Джонсън. " И това е по този начин президент след президент, министър председател след министър председател. Няма да се промени ", добави той.

В изявление за АП английският министър председател сподели, че чака да " работи с президента Байдън и неговия екип по доста основни за нас въпроси през идващите седмици и месеци: справяне с изменението на климата, търговията, интернационална сигурност, доста, доста, доста, доста, доста други въпроси ".

Лидерът на Консервативната партия Джонсън е възприеман като съдружник - а съгласно критиците и копие - на популиста Тръмп, който одобрително назовава Джонсън " английския Тръмп ". Миналата година Байдън дефинира английския водач като " клонинг " на Тръмп и подлага на критика излизането на Англия от Европейски Съюз, което Джонсън отстоява и управлява, напомня АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР