Великобритания и Русия ще търсят мирно разрешаване на кризата в

...
Великобритания и Русия ще търсят мирно разрешаване на кризата в
Коментари Харесай

Великобритания и Русия ще търсят мирно разрешаване на кризата в Украйна

Великобритания и Русия ще търсят спокойно разрешаване на рецесията в Украйна. Това стана ясно, откакто Борис Джонсън и съветският президент Владимир Путин се договориха в телефонен диалог, оповестяват от " Даунинг стрийт ".

" Лидерите се съгласиха, че изострянето на ситуацията не е в полза на никого ", се споделя в изказването, като се прибавя, че Джонсън е предизвестил Путин, че всяка съветска инвазия би била " трагична неточност ".

Двамата водачи са отбелязали съществуващия разговор сред държавните управления им по въпроси, включващи изменението на климата, Афганистан и нуклеарното съглашение с Иран, се споделя в известието.

" Те се съгласиха да приложат този дух на разговор към актуалното напрежение, с цел да намерят спокойно решение. "

Джонсън също по този начин е подчертал, че Украйна има цялостното право да подаде молба за присъединение към " отбранителния съюз " на НАТО, в случай че желае, и че Киев би трябвало да бъде включен във всички диалози по отношение на опълчването с Русия.

Министър-председателят посети Киев във вторник, като след диалози с украинския президент Володимир Зеленски предизвести, че съветските сили, съсредоточени на границата, съставляват " ясна и сегашна заплаха " за Украйна.

През уикенда Англия съобщи, че се готви да предложи на НАТО " огромно " разполагане на войски, оръжия, военни кораби и самолети в Европа на фона на напрежението. Предложението може да докара до удвояване на почти 1150-те английски военнослужещи, които сега се намират в източноевропейските страни, и до изпращане на " отбранителни оръжия " в Естония, както и до даване на противотанкови ракети на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР