Великобритания е изправена пред хуманитарна криза тази зима и много

...
Великобритания е изправена пред хуманитарна криза тази зима и много
Коментари Харесай

Енергийната бедност може да доведе до ръст на респираторни заболявания и психични разстройства

Великобритания е изправена пред филантропична рецесия тази зима и доста от семействата с ниски приходи заради внезапно растящите сметки за сила са застрашени от съществено физическо и психическо заболяване. За това сигнализира огромна лобистка група, съобщи Ройтерс.

„ Страната е на прага на филантропична рецесия “, сподели в изказване Матю Тейлър, основен изпълнителен шеф на Конфедерацията на Националната здравна работа (NHS), която съставлява организации в бранша на опазването на здравето.

„ Много хора може да се изправят пред ужасния избор да се лишат от храна, с цел да затоплят домовете си, или да бъдат принудени да живеят в студени, влажни и доста тежки условия “, съобщи Тейлър.

По думите му обстановката може да аргументи огнища на респираторни болести и на психологични разстройства, да утежни възможностите за живот на децата и да усили натиска върху към този момент натоварената държавна Национална здравна работа (NHS).

Премиерът в оставка Борис Джонсън изрично се опълчва на апелите за даване на повече поддръжка на семействата, които се борят с по-високи сметки, и упорства, че държавното управление му ще остави главните фискални решения на идващия министър председател, който ще поеме поста при започване на септември.

Говорител на английското здравно министерство сподели, че държавното управление към този момент оказва помощ на семействата посредством пакет от 37 милиарда паунда за подкрепяне на разноските за живот, и също по този начин работи за увеличение на потенциала на NHS.

Конфедерацията на NHS съобщи, че е загрижена за енергийната беднотия и предизвести, че при липса на спомагателна поддръжка от държавното управление тя ще аргументи повече смъртни случаи, свързани със студените домове – сега се счита, че те са почти 10 000 на година.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР