Великобритания е готова да предостави допълнителни 500 милиона долара гаранции

...
Великобритания е готова да предостави допълнителни 500 милиона долара гаранции
Коментари Харесай

Великобритания предоставя $500 млн. гаранции по заеми на Украйна

Англия е подготвена да даде спомагателни 500 милиона $ гаранции по заеми на Украйна , по този начин общата сума тази година ще доближи 1 милиард $. Това разгласи английският министър на финансите Джеръми Хънт, представен от Ройтерс.

По думите на Хънт гаранциите за английския заем са били значими за подписването на по-широк четиригодишен пакет от поддръжка за Украйна от 15,6 милиарда $ от Международния валутен фонд.

Това финансиране ще увеличи икономическата резистентност на Украйна и ще ускори нейната опозиция против Русия, разясни той.

Англия към този момент е дала обещание общо 6,5 милиарда паунда поддръжка за Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година, а последните гаранции по заеми ще оказват помощ за финансирането на украински публични услуги като учебни заведения и лечебни заведения.

Хънт добави, че е финализирал спомагателни 670 милиона $ за Тръста на МВФ за понижаване на бедността и напредък и 3,3 милиарда $ за Тръста за резистентност и резистентност на МВФ, който поддържа енергийни планове и планове за битка с изменението на климата.

Нашата поддръжка за други страни идва в миг, когато съм надълбоко концентриран върху растежа на стопанската система на Обединеното кралство и нашият проект за това работи, защото сме на път да понижим на половина инфлацията тази година, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР