Великобритания е готова да нанесе удар върху Иран, ако напрежението

...
Великобритания е готова да нанесе удар върху Иран, ако напрежението
Коментари Харесай

Кризата се изостря! Великобритания ще атакува Иран с крилати ракети "Томахоук" от атомна подводница

Англия е подготвена да нанесе удар върху Иран, в случай че напрежението сред Техеран и Съединените щати в Близкия изток, породено от гибелта на генерала от Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC) Касем Сюлеймани, стигне до война. Това оповестява The Sun, базирайки се на източник.

Според него Лондон няма да бъде първият, който ще нанесе удар, само че, когато спорът ескалира, той е подготвен да поддържа американския съдружник с атомни подводници от клас Естуит, въоръжени с крилати ракети Томахоук. Една от тези подводници е задоволителна, с цел да нападна Иран, сподели източникът.

The Sun също по този начин написа, че бойци на елитни специфични елементи са били дислоцирани в Ирак, където Сюлеймани почина, при положение на потребност от избавителни интервенции.

400 английски бойци в страната, учащи иракски сили за сигурност, получиха заповед да засилят отбраната на дипломатите и личните си сили, оповестява The Times.

Освен това в Лондон считат, че на фона на допустима ескалация на спора и продан на закани контингентът, ситуиран в Ирак, би трябвало да получи по-тежко оръжие.

Съответните оферти ще бъдат изпратени на премиера Борис Джонсън при завръщането му от 12-дневна почивка на Карибите.

Припомняме, че на 3 януари на летището в Багдад, вследствие на ракетна офанзива от въоръжените сили на Съединени американски щати, бе погубен командирът на специфичните сили Ал-Кудс Касем Сюлеймани.

Унищожаването на високопоставения ирански боен пълководец бе персонално подредено от американския президент Доналд Тръмп.

Техеран неведнъж дава обещание да отмъсти на Вашингтон за убийството на генерала, до момента в който Тръмп заплаши, че в този случай Съединени американски щати ще нанесат удар по 52 цели в Иран.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР