Великобритания днес публикува подробности за санкции, наложени на седем лица,

...
Великобритания днес публикува подробности за санкции, наложени на седем лица,
Коментари Харесай

Великобритания налага санкции срещу седем руски разузнавачи заради отравянето на Навални |

Великобритания през днешния ден разгласява детайлности за наказания, наложени на седем лица, които съгласно Лондон са чиновници на съветското разузнаване, обвинени, че са забъркани в отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални, заяви Ройтерс.

Навални беше превозен за лекуване в Германия, откакто бе токсичен в Сибир на 20 август предходната година с вещество, за което западните специалисти заключиха, че е военен нервнопаралитичен сътрудник. Москва отхвърли изводите им и упрекна Запада в клеветническа акция против Русия.

След като при започване на тази година се върна в Москва, Навални бе вкаран в пандиза за нарушение на наредбите, свързани с условното му освобождение при престоя му в Германия. Навални дефинира обвиняванията против него като политически.

В обновения лист на английските наказания, оповестен на уеб страницата на държавното управление на първата годишнина от отравянето на Навални, са включени още седем имена и основанията за замразяването на активи. В документа се изброени Алексей Седов (началник на Службата по отбрана на конституционния строй и битка с тероризма към Федералната работа за сигурност (ФСБ)), Кирил Василиев (директор на Института по криминалистика към ФСБ), Станислав Макшаков (сътрудник на Института по криминалистика към ФСБ), Владимир Богданов (началник на Центъра за специфична техника към ФСБ), както и сътрудниците на ФСБ Алексей Александров, Иван Осипов и Владимир Паняев, съобщи ТАСС..
" Александров е бил действен служащ в звеното по криминалистика в град Томск, където Навални беше токсичен ", се показва в листата. " Доказателства, в това число телефонни разпечатки и пътнически документи, дават учредения да се допуска, че Алексей Александров е един от оперативните чиновници, забъркани в потреблението на химическо оръжие при опита за ликвидиране на съветския опозиционен водач Алексей Навални по време на визитата му в Сибир през август 2020 година "

Това е вторият пакет от наказания, наложени от Лондон против Русия, поради случая с Навални. През октомври предходната година английските управляващи постановиха ограничаващи ограничения на шестима руснаци, в това число на първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко и шефа на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) Александър Бортников.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР