Велико Търново. Зам.-директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново

...
Велико Търново. Зам.-директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново
Коментари Харесай

Зам.-директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново д-р Миглена Петкова получи награда „Златен век“

Велико Търново. Зам.-директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново доктор Миглена Петкова бе удостоена с премия „ Златен век “. От пресцентъра на културната институция прецизират, че тя е получила грамота за принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост, във връзка 24 май – Ден на култура и просвета и славянската словесност и светите братя Кирил и Методий, и почетен знак – щемпел на цар Симеон Велики.

Церемонията по награждаването се състоя на 23 май в Националната художествена изложба, където оценките на изтъкнати създатели бяха връчени от служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

„ Златен век “ е най-високото отличие на Министерството на културата, което се присъжда на дейци в разнообразни сфери на науката и изкуството, за техния принос в развиването на българската просвета и нематериалност.

„ Благодаря на Министерството на културата и Сдружение български музеи за номинацията. За мен е изключителна чест и отговорност да получа премията „ Златен век “. Но на първо място тя е самопризнание за цялостната активност на Регионален исторически музей – Велико Търново, за моите сътрудници, с които работим в екип и с помощта на които през днешния ден аз съм тук – уточни доктор Миглена Петкова- Годината 2021 е емблематична за търновския музей, защото честваме 150 години от основаването му. От далечната 1871 година, когато с една дребна колекция от 20 артефакти се слага началото на музея, до през днешния ден, когато в структурата на районния музей са включени 29 обекта, над 250 фондови единици, 150 души личен състав. Нашата задача е да разпространяваме културно-историческото завещание на старопрестолния Търновград, който е част от Националното ни благосъстояние. А то от своя страна е поръчител за запазване на националната ни памет и еднаквост. Честит празник! “, сподели доктор Петкова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР