Велико Търново. Във връзка с колективна жалба от граждани на

...
Велико Търново. Във връзка с колективна жалба от граждани на
Коментари Харесай

Предприемат мерки за ограничаване на катастрофите по главен път Русе-Велико Търново в село Самоводене

Велико Търново. Във връзка с групова тъжба от жители на село Самоводене в Областна администрация – Велико Търново се организира съвещание на работна група за предприемане на ограничения във връзка с преминаващия трафик през обитаемото място за попречване на пътнотранспортните катастрофи и на генерираните наднормени равнища на звук и обезпечаване на удобна витална среда. Това оповестиха от пресцентъра на институцията . Жителите на Самоводене упорстват за предприемане на ограничения във връзка с преминаващия трафик през обитаемото място.

На съвещанието участваха представители на Областна администрация Велико Търново, Община Велико Търново, Областен отдел „ Автомобилна администрация “ – Велико Търново към РД „ Автомобилна администрация – Велико Търново, ОДМВР – Велико Търново, Областно пътно ръководство – Велико Търново, Регионална здравна ревизия – Велико Търново и кметът на село Самоводене.

Областният шеф Георги Гугучков, откри съвещанието и сподели че, жителите на селото упорстват за създаване на напречна шумна маркировка или други подобаващи средства за ограничение на скоростта на входовете/изходите на Самоводене, като да вземем за пример предизвестия със светлоотразителна багра на пътното платно за съблюдаване на скоростта. Той добави че, в жалбата се желае и създаване на сигнално обозначени пешеходни пътеки, както в региона на автобусната спирка и пощата, по този начин и при входовете/изходите на селото, чести полицейски патрули, мобилни камери и механически средства на входовете/изходите на селото, където скоростта на водачите е най-висока. В жалбата е посочено и искане за осъществяване на премерване на равнището на звук и трептения през всички интервали на денонощието, както и възбрана на изпреварването в селото.

Участниците в работната среща взеха решение, Община Велико Търново да входира в Областно пътно ръководство – Велико Търново план за организация на придвижването в урбанизираната територия на село Самоводене, община Велико Търново. След входиране на плана, Областно пътно ръководство – Велико Търново да предприеме дейности за създаване на съответните повдигнати неравности и полагане на маркировка в рамките на село Самоводене. ОД на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново да реализира засилен периодически надзор на скоростта, в допълнение на авансово планувания, в рамките на селото. Работната група взе решение да бъде осъществено и изследване от ОД на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново по отношение на опцията за монтиране на стационарна камера за надзор на скоростта. Участниците в работната група се сплотиха и към решенията, РД „ Автомобилна администрация “ – Плевен да реализира засилен периодически надзор във връзка с автомобилния трафик, а РЗИ – Велико Търново да окаже подпомагане на Община Велико Търново и Областно пътно ръководство – Велико Търново за осъществяване на измервания на звук породен от трафика.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР