Велико Търново. Вълшебната флейта - последната опера на Моцарт, едно

...
Велико Търново. Вълшебната флейта - последната опера на Моцарт, едно
Коментари Харесай

Оперният шедьовър на Моцарт Вълшебната флейта обра овациите на сцената в крепостта Царевец във Велико Търново

Велико Търново. " Вълшебната флейта " - последната опера на Моцарт, едно от най-обичаните и постоянно изпълнявани творби във всички международни оперни театри, за първи бе показана на сцената в крепостта Царевец във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Спектакълът на Варненската опера бе част от календара на летния оперен фестивал " Сцена на вековете ".

В ролята на Памина излезе великотърновската оперна певица и солистка на Варненската опера Мария Павлова. В облика на Тамино беГеорги Султанов, Царицата на нощта бе изиграна отПламена Гиргинова, а Папагено - от Иво Йорданов. В ролята на Зарасто бе Гео Чобанов, а на Папагена - Лилия Илиева. В спектакъла ще вземат участие солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна.

" Вълшебната флейта " бе под режисурата на румънецаАнтониу Замфир, сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а с диригентската палка бе Стефан Бояджиев.
Програмата на летния оперен фестивал “Сцена на вековете “ продължава тази неделя /29 август/ с мюзикъла " Човекът от Ла Манча " от Дейл Васерман, по музика на Мич Лейк и стихове на Джо Дариън. Под откритото небе на Царевец ще оживеят Дон Кихот неговият правилен оръженосец Санчо Панса. Постановката още веднъж е на Държавна опера – Варна, началото й е в 21,00 ч. Билети могат да бъдат закупени от туристическите осведомителни центрове в центъра на В. Търново и на площад “Цар Асен I ”, както и в мрежата на Eventim.

Подарък за феновете и гостите ще бъде аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – Звук и светлина “, който ще бъде излъчен след края на мюзикъла.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР