Велико Търново. В навечерието на Деня на българската просвета, култура

...
Велико Търново. В навечерието на Деня на българската просвета, култура
Коментари Харесай

Велико Търново: На официална церемония в града бяха връчени наградите „Култура” и „Св. Патриарх Евтимий”

Велико Търново. В навечерието на Деня на българската култура, просвета и на славянската книжовност – 24 май, на тържествена гала в града бяха връчени общинските награди „ Св. Патриарх Евтимий ” и „ Култура ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Всяка година с оценките са удостоявани изявени учители и дейци в областта на изкуството, културата и духовността. Събитието се състоя в залата на Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов ” и събра стотици педагози, културни деятели и общественици.
Водещи на церемонията бяха актьорите Милен Иванов и Стефка Златкова. Вечерта откриха гениите от Вокална група „ Пеещи камбанки ”, които извършиха химна на българската култура „ Върви, народе възродени ”. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев приветства присъстващите и ги поздрави от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той акцентира, че учителите и хората от сферата на културата са актуалните будители на обществото, натоварени с най-важната задача – възпитанието на младите генерации.
Председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов разгласи решенията на локалния парламент за установяване на носителите на премиите.
С оценката „ Св. Патриарх Евтимий ” за преподавател на годината бяха удостоени доктор Северина Величкова от ДГ „ Райна Княгиня “, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „ Емилиян Станев “ и Цветомила Драганова от ПМГ „ Васил Друмев “. Същата премия, само че за училищен колектив на годината получиха Детска градина „ Първи юни ” и Основно учебно заведение „ Неофит Рилски ” – Килифарево.
Наградата „ Култура ” в категория за ярки креативен достижения бе присъдена на артиста Милен Иванов, а за креативен дебют оценката бе за журналистката и писателка Елена Чамуркова.
Общинският съвет гласоподава и номинацията за премията „ 24 май ”. Неин притежател става отличничката от Старопрестолната професионална гимназия по стопанска система Десислава Димитрова. Тя е спечелила десетки награди и оценки от национални и интернационалните надпревари и олимпиади. Десислава Димитрова ще получи своята премия на 24 май на сцената пред Община Велико Търново.
Финал на вечерта бе постановката „ Вражалец ” по пиесата на Ст. Л. Костов. Мюзикълът бе подарък от Община Велико Търново за жителите и гостите на града по случай идния 24 май.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР