Велико Търново. В дните 23-25 юни в гр. Варна, к.к.

...
Велико Търново. В дните 23-25 юни в гр. Варна, к.к.
Коментари Харесай

Община Велико Търново получи национална награда за осигуряването на заетост на хора, нуждаещи се от подкрепа

Велико Търново. В дните 23-25 юни в гр. Варна, к.к. " Златни пясъци " за поредна година Национален алианс за обществена отговорност /НАСО/ провежда и организира Национален конгрес „ Социални услуги, обществено предприемачество и претовареност “.
Тържествена част от форума бе формалната гала за връчване на годишните годишни награди за положителни практики и принос за развиването на обществено виновните политики в България излъчени от НАСО в следните категории: Общини, Работодатели, Неправителствени организации, Социални услуги и Индивидуални награди. Община Велико Търново още веднъж потвърди своя триумф в развиването на обществените услуги и бе наградена от НАСО за осъществяване на политики ориентирани към обезпечаване на претовареност на хора, нуждаещи се от поддръжка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .

Наградата бе връчена от зам.-министъра на труда и обществената политика Надя Клисурска на госпожа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ по време на формалната гала по награждаване. В своето изявление госпожа Димитрова благодари на господин Георги Георгиев – ръководител на НАСО и целия екип за признателността и акцентира, че премията е тласък за постигнатото от всички работещи в областта на обществените услуги и доказателство, че Община Велико Търново работи дейно и в полза на хората в потребност. Излъчени измежду номинираните в категория „ Общини “ са 12 участници - за реализирането на сполучливи и работещи практики за развиването на обществените политики и услуги на локално равнище.

По време на тържествена гала, отличие за извънреден принос и високи персонални достижения в развиването на обществените политики на европейско равнище получи генералният секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Люк Зелдерло.

В последния ден на форума бе разисквана тематиката за обществените услуги в изискванията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи, където госпожа Росица Димитрова показа Анализ на положението и успеваемостта на предоставяните обществени услуги през 2020 година и положителни практики в Община Велико Търново при обезпечаване на претовареност на хора с увреждания, като подчертава върху нуждата от основаване на повече опция за включването им в пазара на труда.
Участниците във форума, измежду които представители на Министерство на труда и обществената политика, Агенция за обществено подкрепяне, Агенция за качество на обществените услуги, общини, неправителствени организации, обществени услуги и работодатели дискутираха по време на срещата тематиката за провокации и взаимовръзката в развиването на обществената стопанска система, обществените услуги, общественото предприемачество и заетостта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР