Велико Търново. Ученици и млади хора от Велико Търново бяха

...
Велико Търново. Ученици и млади хора от Велико Търново бяха
Коментари Харесай

Велико Търново: Ученици и млади хора от града бяха отличени със старопрестолни грамоти за дарителство

Велико Търново. Ученици и младежи от Велико Търново бяха отличени със старопрестолни грамоти за дарителство, а мотив станаха благотворителни акции в поддръжка на Областната болница „ Д-р Стефан Черкезов “. Благодарствените свидетелства, подписани от кмета Даниел Панов, са издадени на ученици от единадесетите класове на Американски лицей „ Аркус “, както и на младежите от клуб „ Ротаракт “. Грамотите бяха връчени от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова, оповестяват от пресцентъра на Oбщина Велико Търново .
През предходната седмица учениците направиха подаяние в поддръжка на отделението по трансфузионна хематология (кръвния център) в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Със събраните средства от коледния благотворителен бал на Американски лицей „ Аркус “ е закупен уред – хемоглобинометър. Това е първото подаяние за кръвния център от няколко години насам. Изследването на равнището на хемоглобина е наложително преди даряването на кръв.
Младежите от „ Ротаракт “, дружно със съидейниците си от „ Интеракт “ направиха подаяние за нов кардиограф за акушеро-гинекологичното поделение на регионалната болница. Те поддържаха и акцията на „ Ротари клуб – Велико Търново “ за закупуване на актуален бронхоскопски уред за общинската белодробна болница „ Д-р Трейман “.
Снежана Данева-Иванова благодари на учениците и младежите, че проявят мощна социална интензивност и демонстрират, че са загрижени за решаването на разнообразни проблеми. Тя акцентира, че Община Велико Търново изрично поддържа дела с благородна устременост. „ Надявам се, че от ден на ден младежи ще последват вашия заслужен образец “, обърна се зам.-кметът към донори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР