Велико Търново. Традиционния си Коледен благотворителен бал организира през уикенда

...
Велико Търново. Традиционния си Коледен благотворителен бал организира през уикенда
Коментари Харесай

Коледен бал събира средства за „Къща за изкуства, култура и занаяти“ край Велико Търново

Велико Търново. Традиционния си Коледен благотворителен бал провежда през уикенда Туристическо сдружение „ Трапезица 1902 “. Каузата и този път е обвързвана с реконструкцията, обновяването, оборудването и обзавеждането на Къща за изкуства, просвета и занаяти край остарялата столица, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Благотворителният бал ще е на 18 декември в ресторанта в местността Ксилифор, където се намира и къщата за занаяти. Цената на куверта е 55 лева, като уредниците приканват всеки, който желае да се включи, да се свърже с тях посредством фейсбук.

Целта на плана за създаване на център „ Къща за изкуства, просвета и занаяти “, който се осъществя взаимно с ВТУ, е развиването на просветителната, обществената и културната инфраструктура на региона. Тя ще е ситуирана в съществуващата Страноприемница и в нея ще има културен център за прояви, с подобаващи зали за презентации, образования и изложбена повърхност. Ще бъдат обособени и три демонстрационни зали за упражняване на занаяти като туристическа атракция за деца и възпитаници, както и за фамилен туризъм.

До момента вследствие на дарителска акция са поправяне 150 кв. м. от общата покривна структура, която е 480 кв. Ако имате опция и предпочитание да дарите ето и дарителската сметка: Търговско дружество „ Трапезиц – 1902 “ с IBAN:BG35 UNCR 9660 1093 6537 10 BIC& UNCRBGSF
УниКредит Булбанк – Велико Търново

Повече информация може да получите на тел. 062/ 635-823 или на мейл: [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР