Велико Търново. Семена от коприва в пчелен мед успокояват силната

...
Велико Търново. Семена от коприва в пчелен мед успокояват силната
Коментари Харесай

Емил Елмазов, Съюз на билкарите в България: Семена от коприва в пчелен мед успокояват силната кашлица и болките в гърлото

Велико Търново. Семена от коприва в пчелен мед успокояват мощната кашлица и болките в гърлото. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Емил Елмазов, ръководител на Съюза на билкарите в България. Той добави, че би трябвало да се приема по една лъжичка заран и вечер от този мас, с цел да има резултат. По думите му здравната ружа и сладкият корен също биха спомогнали намаляването на дразненето в гърлото. От сладкия корен могат да се създадат бонбони за смучене или да се пие чай от него. Чаят от здравна ружа пък спомага откашлянето и има успокояващо деяние върху бронхите.
За облекчение на признаците на грипа „ Хонконг “ – висока температура и болки в мускулите, Елмазов предложи разтривки с ароматерапия. Той добави, че има особено направени комплекси от аромати. За да се провиснал вътрешно пък мускулите, е целесъобразно да се прави чай от розмарин. „ Много значим е хранителният режим. Затова е добре да се ядат топли бели кълнове от лимец, които човек може самичък да си направи в къщи за 48 часа. Също по този начин ваните и изпотяването биха могли в допълнение да дадат едно избързване на извличанията на възпаленията от организма. Чайовете, които са за простудни болести и са в наличност в билковите аптеки, също дават добър резултат. Тогава ние споделяме, че заболяването се слага в сандвич и по-лесно се извежда “, уточни Емил Елмазов.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР