Велико Търново. Седмица след новото зареждане с книги на отворените

...
Велико Търново. Седмица след новото зареждане с книги на отворените
Коментари Харесай

Седмица след новото зареждане с книги на отворените библиотеки във Велико Търново, една от тях стана обект на вандализъм, извършителят е открит

Велико Търново. Седмица след новото зареждане с книги на отворените библиотеки, които се намират на разнообразни места в града, една от тях бе потрошена.

От Фондация „ Генерал Протогеров “, от където реализират концепцията с шкафовете за книги, прецизират за Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че вандалското посягане е било в парк „ Дружба “. Лицето, което е отговорно за акта, е открито от локалните служители на реда.
„ От будни жители, живущи в региона разбрахме, че се споделя Иван Иванов и живее в блока, който е директно при започване на парка. Той е издирен от органите на реда и следват процесуални дейности против него. Искаме да благодарим на дежурните и патрулиращи служители на реда на Районното ръководство във Велико Търново за бързата и съответна реакция “, споделят още от фондацията.

Към момента вратичкитена шкафа за книги, чиито стъкла бяха счупени, са отремонтирани и обезопасени.
„ Вярваме, че дружно с вас, другари можем да се оправим. Ако забележите неправда, кражба, вандалска демонстрация - единствено ни изпратете фотография (по опция и на извършителя), а ние ще се погрижим за останалото “, молят от „ Ген. Протогеров “.
Те припомнят и, че откритите библиотеки са сложени за всеобщо прилагане на всички жители и посетители на града. Те имат за цел да изградят по-добра духовна просвета сред нас, както и да разсънят любознанието на децата и предпочитание към четене.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР