Велико Търново. Регионална програма за заетост стартира за десета поредна

...
Велико Търново. Регионална програма за заетост стартира за десета поредна
Коментари Харесай

Работни места за младежи и лица над 50 години осигурява Община Велико Търново по Регионалната програма за заетост през 2021-а

Велико Търново. Регионална стратегия за претовареност започва за десета поредна година Община Велико Търново . От там напомнят, че тя е е ориентирана към обезпечаване на претовареност на регистрирани в Дирекция „ Бюро по труда “ безработни лица от няколко предпочитани групи. Сред тях са младежите до 29 години; хората над 50 години; лицата с ниско обучение и липса на квалификация; хора, които са без работа от дълго време; както и лица с увреждания.

Разработената от Община Велико Търново Регионална стратегия за претовареност е утвърдена и одобрена със заповед на Министъра на труда и обществената политика. На базата на това са разкрити шест работни места – пет от тях за длъжността „ Общ служащ “ (за Дебелец, Килифарево и селата Беляковец, Леденик и Ресен) и едно работно място за длъжността „ Работник по озеленяване “ (в село Буковец). На наетите лица по програмата е обезпечена претовареност за период от 6 месеца (от 1 юни до 30 ноември 2021-а година) на 8-часов работен ден, с заплащане в размер на минималната работна заплата.

Назначените лица са ангажирани в осъществяване на публично потребни действия – комунално-битово обслужване: хигиенизиране на публични пространства, разчистване от боклуци, облагородяване на общински градини и паркове, поддръжка на тревни площи и публичната инфраструктура.

Финансирането по програмата е обезпечено от държавния бюджет и е в размер на 27 897,48 лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР