Велико Търново. Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново за

...
Велико Търново. Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново за
Коментари Харесай

Велико Търново: Районната избирателна комисия за предстоящите европейски избори е официално назначена

Велико Търново. Районната изборна комисия (РИК) във Велико Търново за идните европейски избори е публично назначена. Нейният състав бе показан от регионалния шеф на Велико Търново проф. Любомира Попова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Членовете са общо 15, а за ръководител и през тази година бе назначена Десислава Йонкова, която е правист по специалност и съставлява една от ръководещите партии – ГЕРБ. Нейни заместници са Христо Данев и Кирил Станчев, а секретар е Шенгюл Сармахмудова от Движение за права и свободи. „ Искам единствено да напомня, че на извършените съвещания на 29 март не бе реализирано съглашение, въз основа на което, бе изпратен протокол до ЦИК. Те излязоха с решение за назначенията в края на предходната седмица “, разяснява още проф. Попова. Тя добави и, че има обезпечен и механически екип от Областна администрация – Велико Търново, който ще спомага за естествен развой по организацията и провеждането на изборите. Негов началник е Петя Райкова.
Председателят на РИК Десислава Йонкова заяви пред публицисти, че комисията няма да работи събота и неделя, само че ще има „ парещ “ телефон за връзка с членовете й. Първите решения на локалния състав към този момент са факт и са оповестени на таблото пред централата на Комисията (стая 216 в Областна администрация – Велико Търново). „ Става въпрос за организационни решения – с какъв брой печата ще се работи, къде ще се обитаваме, имаме решение къде ще се афишират решенията на Комисията, по какъв ред. В рамките на деня ще проработи уеб страницата, който е подсекция на ЦИК, по този начин, че всички решения и протоколи ще бъдат оповестявани и там “, изясни Деси Йонкова.
Тя добави, че жителите могат да се свързват с РИК на телефони – 600 819 и 668 245 с код за Велико Търново 062. Работното време съответствува с това на Областна администрация. Писмените заявки се одобряват на място.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР