Велико Търново. Посланикът на Словакия - Н. Пр. Мануел Корчек,

...
Велико Търново. Посланикът на Словакия - Н. Пр. Мануел Корчек,
Коментари Харесай

Велико Търново: Икономическото развитие на града впечатли посланика на Словакия Мануел Корчек

Велико Търново. Посланикът на Словакия - Н. Пр. Мануел Корчек, гостува във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Заместник-кметът по финанси Снежана Данева-Иванова го срещна с профила и развиването на града и общината, с растежа на вложения, видян и доказан и от Световната банка. Дипломатът показа, че е в старопрестолния град точно, с цел да се запознае на място с икономическото развиване. Той получи специфичен бизнес азбучник, описващ профилите и дейностите на компаниите в града.
По време на диалога бяха разисквани опциите за бъдещи бизнес контакти и вложения. Снежана Данева-Иванова акцентира, че високата начетеност на популацията, поради отличната просветителна мрежа и конструкция, е измежду преимуществата на Велико Търново. Н. Пр. Мануел Корчек уточни, че България и Словакия се радват на стопански напредък и това е причина за развиване на взаимни предприемачески връзки.
Други тематики на срещата бяха свързани с богатото културно-историческо завещание на Велико Търново и пъстрия културен календар. Посланикът бе придружаван от консула на Словакия в България Ивана Марксфелдова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР