Велико Търново. Посланикът на Република Ирландия Н. Пр. Майкъл Форбс

...
Велико Търново. Посланикът на Република Ирландия Н. Пр. Майкъл Форбс
Коментари Харесай

Велико Търново: Посланикът на Република Ирландия се срещна със зам.-кмета проф. Георги Камарашев

Велико Търново. Посланикът на Република Ирландия Н. Пр. Майкъл Форбс гостува във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Той бе признат от зам.-кмета проф. Георги Камарашев. Двамата организираха работна среща, по време на която дипломат Форбс показа отличните си усещания от архитектурата и културно-историческото завещание на Старата столица, от актуалното развиване на града и целесъобразните европейски вложения, рекордната раждаемост, увеличението на популацията и огромния брой младежи.
Н. Пр. Майкъл Форбс разяснява, че Велико Търново онагледява приликите сред България и Ирландия – страни, които са отворени за вложения и употребяват рационално средствата от фондовете на Европейския съюз за развиване на инфраструктурата, просветителната система, туризма.
Заместник-кметът проф. Георги Камарашев срещна дипломата с оповестения неотдавна интернационален конкурс за планиране на новия градски център, който ще бъде основан на територията на Старото военно учебно заведение. Обсъдени бяха и благоприятни условия за ирландски вложения в областта на високите технологии, аутсорсинга и туризма, както и за взаимни връзки сред университети в Ирландия и Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР