Велико Търново. Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в

...
Велико Търново. Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в
Коментари Харесай

Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в района на крепостта „Царевец“ във Велико Търново

Велико Търново. Подземни контейнери за боклук ще бъдат сложени в региона на крепостта „ Царевец “ във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Съдовете ще бъдат ситуирани по улица „ Никола Пиколо “, а монтажът ще бъде осъществен през днешния ден. Дейностите постановат краткотрайна организация на придвижването и затваряне на правата за времето от 13.00 до 15.00 ч.

Обходният маршрут в направление кв. „ Асенов “ – централна градска част, ще е около църквата „ Св. св. Петър и Павел “, по обиколната улица на Царевец, през кв. „ Света гора “ (ул. „ Сливница “, ул. „ Димитър Найденов “ и ул. „ Теодосий Търновски “) и Южен пътен възел и по ул. „ Христо Ботев.

Пътуването по направление централна градска част – кв. „ Асенов “ /Арбанаси/Горна Оряховица не се трансформира.

В интервала от 13.00 до 15.00 часа се трансформират и маршрутите на автобусни линии с номера 20, 40, 50 и 110. Крайна спирка става площад „ Велчова завера “. Изменение в този интервал ще има и на придвижването на линия №5, която ще обръща в кв. „ Света гора “ – на кръстовището на улиците „ Михаил Кефалов “ и „ Крайбрежна “.

Поставянето на подземни контейнери е по самодейност на кмета на Велико Търново Даниел Панов и стартира предпочитано от остарялата градска част. Първите две двойки съдове за боклук към този момент са инсталирани в региона на музей „ Възраждане и Учредително заседание “ и до Паметника на обесените. Предстоят проби преди стартирането им в употреба.

Поетапно ще бъдат обхванати и други региони на града. Освен по-добър образ на градската среда, посредством монтирането на съдовете за боклук подземен се реализира и екологичен резултат, защото херметичността на оборудванията и по-студената почва лимитират разпространяването и на бактерии, и на неприятни миризми.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР