Велико Търново. По повод Международен ден на детето, в края

...
Велико Търново. По повод Международен ден на детето, в края
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 180 деца от общината участваха в празника „Приказно ревю“

Велико Търново. По мотив Международен ден на детето, в края на предходната седмица във Велико Търново бе проведен огромен детски празник под мотото „ Приказно ревю “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Участваха над 180 деца и младежи от младежките центрове и обществени услуги на територията на града и общината. 23 малчугани и възпитаници дефилираха като модели, а тоалетите им на приказни герои бяха направени от отпадъчни и подръчни материали. Компетентно жури оцени и награди децата в следните категории: „ Най-атрактивен тоалет ”; „ Най-автентичен тоалет ”; „ Най-забавен воин ”; „ Най-артистичен воин “; „ Любимец на публиката ”.
За атрактивната рокля от найлонови торбички на приказната Красавица Бел от приказката „ Красавицата и звяра “, Център за работа с деца и младежи в с. Присово завоюва премията в категория „ Най-атрактивен тоалет “. В раздела „ Най-автентичен тоалет “ и за пресъздадения облик на Галената Богданка наградата бе за Център за работа с деца и младежи - с. Ресен. Един от най-малките участници в „ Приказното ревю “ – 4 годишната София Недева, която дефилира с тоалет на „ Лече Буболече “, впечатли журито и бе номинирана в категорията „ Най-артистичен воин “. Костюмът ѝ бе изобретателно сътворен от децата от с. Церова кория. С оценката „ Най-забавен воин “ бяха номинирани децата от Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания, ръководен от SOS Детски селища – България. Наградата бе за тоалета на Пипи Дългото Чорапче. В облика на Пипи бе Галина Димитрова, която по доста артистичен и занимателен метод пресъздаде облика на героинята. За „ Любимец на публиката “ бе номиниран Център за работа с деца и младежи - с. Балван. Зрителите отличиха техния ексцентричен костюм на магьосника Гандалф от „ Властелинът на пръстените “, направен от найлонови торбички, алуминиеви капачки, калчища и други
За всички 23-ма участници в „ Приказното ревю “ бяха обезпечени специфични грамоти и награди от Община Велико Търново, които връчи персонално Росица Димитрова – шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ”. Общинската конструкция бе главен уредник на детския празник „ Приказно ревю “, в поддръжка на наградата на Велико Търново за „ Община - другар на детето “, както и по отношение на отбелязване на 30 години от приемане на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето.
За Международния ден на детето над 780 деца, посещаващи детски ясли във Велико Търново и Дебелец, както и клиенти на Детска млечна кухня, получиха дарове – книжки с приказки, обезпечени от Община Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР