Велико Търново. Официално беше открита обновената детска градина Пролет“ във

...
Велико Търново. Официално беше открита обновената детска градина Пролет“ във
Коментари Харесай

Велико Търново: Официално беше открита обновената детска градина „Пролет“ в града

Велико Търново. Официално беше открита обновената детска градина „ Пролет “ във Велико Търново. Ремонт на постройката не бе юридически от повече от 80 години. Дейностите бяха част от план „ Развитие на съвременна просветителна инфраструктура в град Велико Търново “ по Оперативна програма „ Региони в напредък “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . В рамките му са осъществени действия по подсилване, ремонт и реорганизация на фасадата на постройката. Изградена е нова отоплителна апаратура, сменена е дограмата и е сложена топлоизолация. Освен това е актуализирана вътрешността, а дворът е облагороден. Общата стойност на плана е 8 694 068 лева, от които за ДГ „ Пролет “ – 432 775 лева Приветствие към гостите на днешния празник насочи кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов.
„ Дойде време, след 82 години от основаването на това детско заведение, то да придобие актуален и европейски тип. Радвам се, че през днешния ден дадохме краят на този план и, че всичко по него завършва. Ако тази градина не беше дарена през далечната 1952 година, от една жена с доста положително сърце, нямаше по какъв начин през днешния ден ние да сме тук. Искам да благодаря на строителната компания, на управлението на плана, на учителите и целия личен състав за това, че дават нужното внимание на нашите деца “, сподели още кметът. Поздрав към всички събрали се насочи и шефът Петя Цикалова. Тя също изрече признателност за всичко направено досега. „ На първо място желая да благодаря на Община Велико Търново, за това, че нашата градина беше една от първите избрани за присъединяване в плана. Искам да благодаря на компанията реализатор, към колектива на ДГ „ Кирил и Методий “, че ни предоставиха база, благодаря и на родителите, които бяха съпричастни и помагаха “, добави Цикалова.
Последва водосвет на обновеното детско заведение, воден от отец Славчо. В тържеството се включиха още Пенка Игнатова, шеф на Дирекция „ Образование и спорт “ в Община Велико Търново, екипът за ръководство на плана, представител на компанията, реализатор на дейностите, специалисти от Общината, шефове на просветителни институции, педагози и родители. Малчуганите бяха подготвили за всички тях богата стратегия с доста радостни песни и танци.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР