Велико Търново. Най-голямото училище във Велико Търново – СУ Емилиян

...
Велико Търново. Най-голямото училище във Велико Търново – СУ Емилиян
Коментари Харесай

Велико Търново: Най-голямото училище в града посреща учебната година с нова външна дограма и отоплителна система

Велико Търново. Най-голямото учебно заведение във Велико Търново – СУ „ Емилиян Станев “, ще посрещне новата образователна година с напълно сменена външна дограма, актуалната отоплителна система, актуализирани кабинети и класни стаи.Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . В образователната институция с над 1300 ученици стартира главен ремонт на постройката и използване на модерни ограничения за енергийна успеваемост. До първия образователен ден ще са приключени всички поправки на вътрешните пространства, монтирането на PVC-профилите и новото осветяване, подготвена е отоплителната апаратура. За басейна ще бъдат инсталирани нови панели за топла вода.
Цялата постройка на СУ „ Емилиян Станев “ ще бъде санирана, като дейностите ще бъдат осъществени на стадии и няма да повлияят на образователния развой. Докато трае санирането на обособените корпуси, съответните входове ще бъдат затворени за гарантиране на сигурността на учениците.
Ремонтът е част от огромния план на Община Велико Търново за използване на ограничения за енергийна успеваемост в пет учебни заведения. Това бе сторено в ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ и ПМГ „ Васил Друмев “. Обновяване следва също на постройките на ОУ „ Петко Р. Славейков “ и ОУ „ Неофит Рилски “ /Килифарево/. Финансирането е по Националния поверителен екофонд.
Ходът на работата в СУ „ Емилиян Станев “ бе тестван от особено образувана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, чиято задача е да ревизира готовността на учебните заведения за първия образователен ден. За началник е избран заместник-кметът проф. Георги Камарашев.
На край е обновяването на постройката на Спортното учебно заведение и СУ „ Георги С. Раковски “, където остават обособени довършителни работи без въздействие върху образователния развой. След десетилетия спиране там е възобновен вътрешният плувен басейн. Тази заран комисията обходи също ОУ „ Бачо Киро “ и ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “.
Обект на инспекцията е положението на пешеходните пътеки и съществуването на съответните пътни знаци. Всички установени от комисията въпроси ще бъдат решени до началото на новата образователна година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР