Велико Търново. Нападките срещу Бюджет `2019 на Община Велико Търново

...
Велико Търново. Нападките срещу Бюджет `2019 на Община Велико Търново
Коментари Харесай

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Нападките срещу Бюджет `2019 са напълно неоснователни, средствата не намаляват, а напротив

Велико Търново. Нападките против Бюджет `2019 на Община Велико Търново са изцяло неоснователни. Несериозно е и изказванието на опозиционерите от Българска социалистическа партия, че средствата понижават фрапантно. Рамката за актуалната година е 91.6 млн. лева, като преходният излишък е 11 млн. лева С него нарастването по отношение на 2018-та е с 16%, а без него – с 20%. Това съобщи кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов пред публицисти в отговор на изказвания от общински съветници от Българска социалистическа партия, че парите на Общината са по-малко, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . На първо място Общината бе упрекната, че трансферира значими планове в рубрика „ други “. Това, по думите на кмета, се прави, тъй като за тези планове следва да бъдат обезпечени пари посредством разнообразни механизми. Когато това се случи, средствата ще влязат в бюджета и дейностите ще са обезпечени.
„ Бюджетната прогноза се прави въз основата на минал интервал, излагат се параметри и за миналата и за актуалната година. Залагат се доходи от налози и такси и прогнозният бюджет във времето за една година има най-малко най-малко 60 промени, които се вършат “, акцентира кметът Панов. Той още веднъж заключи целите на Общината за актуалната година – обучение, инфраструктура и развиване на културния календар. „ Бюджет `2019 взема решение световни проблеми. Внушенията за тичане на младежите и понижаване на популацията също са погрешни. За 2017/2018 година популацията на общината се е нараснало с 2 700 индивида. От 31 декември 2018 до 15 януари 2019 година е увеличено с 23 индивида “, уточни още градоначалникът. В тази връзка, по думите му, следва и построяването на нова детска градина в кв. „ Зона В “, както и дотъкмяване на единия от блоковете на Детска градина „ Здравец “.
Сред останалите планове, чиято реализация следва, са и стартирането на поправки в Старото военно учебно заведение, където ще бъде построено нова многофункционална зала, с паркоместа, ремонт на бул. „ България “ и още десетки улици във всички квартали, въвеждане на екологичен градски превоз, слагане на камери в публични пространства и безвъзмезден wifi в парковете в града. Всичко изброено ще бъде финансирано посредством разнообразни планове, механизми и оси. Продължават да се търсят способи са обезпечаване на паркоместа, както в центъра на града, по този начин и в другите му елементи. Предстои построяването на най-малко четири общински паркинга.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР