Велико Търново. Над 180 деца и младежи от цялата страна

...
Велико Търново. Над 180 деца и младежи от цялата страна
Коментари Харесай

Над 180 деца и младежи ще се включат в XV издание на театралния фестивал „Малкия принц“ във Велико Търново

Велико Търново. Над 180 деца и младежи от цялата страна са подали поръчка за присъединяване в XV-я Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „ Малкия принц “, който се организира във Велико Търново. Състезанието ще се организира от 7 до 9 май, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Организатори на проявата са Община Велико Търново и Народно читалище „ Извор – 1873″ в село Самоводене.

От локалната администрация напомнят, че фестивалът „ Малкият принц “ има за цел да подтиква театралното изкуство за деца и юноши и да даде опция за театрални изяви, театрални срещи и полемики на театрални сформира от страната. В афиша през 2021-а са включени 17 спектакъла на детски и младежки театрални школи от Варна, София, Русе, Силистра, Бургас, Благоевград, Габрово, Разград, Шумен, Пловдив, Банкя, Лясковец и Велико Търново. Възрастовите групи са две – до 14 години и от 14 до 18 години.

По традиция спектаклите още веднъж ще са с вход свободен и ще се играят в Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “.
Журито, което ще прави оценка представянето на децата ще е в състав: ръководител актрисата Йоана Буковска-Давидова и членове Николай Априлов – артист, сценичен режисьор и ефирен водещ; проф. доктор Станимир Трифонов – кино и сценичен режисьор; Емил Андреев – публицист, драматург и сценарист и артиста Тони Минасян.

В другите категории ще бъдат връчени общо 13 самостоятелни и групови награди. Община Велико Търново ще връчи „ огромният приз “ – статуетката „ Малкият принц “ и при децата до 14 години, и при младежите до 18. За първи път има и специфични оценки – за театрални сформира, водени от професионални режисьори, за обединения с режисьори фенове, както и премия на аудитория.
С поддръжката на кмета Даниел Панов и локалната администрация във Велико Търново всички млади театрали ще се срещнат и с културно-историческото завещание на града и ще посетят крепостта Царевец.

Фестивалът ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Още за програмата, участниците и спектаклите ще откриете на адрес:.
Луиза ТРАНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР