Велико Търново. Над 1300 души аплодираха Имперския руски балет, с

...
Велико Търново. Над 1300 души аплодираха Имперския руски балет, с
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 1300 души посетиха спектакъла „Лебедово езеро” на Имперския руски балет, с който беше открит фестивалът „Сцена на вековете”

Велико Търново. Над 1300 души приветстваха Имперския съветски балет, с чиято режисура на Царевец бе намерено 12-ото издание на Летния оперен фестивал „ Сцена на вековете ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Прочутата в целия свят групировка показа шедьовъра „ Лебедово езеро ” по музика на Пьотър Чайковски, а с гостуването, което е по самодейност на кмета на Велико Търново Даниел Панов, музикално-театралният конгрес към този момент е с интернационален темперамент.
По време на откриването на фестивала приветствени думи насочиха заместник-кметът проф. Георги Камарашев, заместник-министърът на културата Румен Димитров, артистичният шеф маестро Владимир Бошнаков и художественият началник на Имперския съветски балет Гедиминас Таранда.
Проф. Камарашев съобщи, че „ Сцена на вековете ” е от тези запаметяващи се събития, които вършат Велико Търново столица на културния туризъм в България и отвън рамките на страната. Гедиминас Таранда благодари на Даниел Панов за опцията да сбъдне една своя фантазия – да играе под откритото небе на Царевец.
И през актуалната година „ Сцена на вековете ” продължава чак до есента с репертоарен проект, включващ общо седем впечатляващи заглавия - балет, опера, оперета и за първи път - симфоничен концерт. Своите спектакли на откритата сцена на крепостта " Царевец " ще показват оперите от Бургас, Варна и Русе, МДТ " Константин Киисимов " - Велико Търново.
Програмата на фестивала продължава на 20 юли с постановката „ Турандот ” от Джакомо Пучини, която ще бъде показана от Държавна опера – Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР