Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов изказа

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов изказа
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът инж. Даниел Панов изказа лична благодарност към десетки пенсионирани учители за приноса им в образователното дело

Велико Търново. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов изрече персонална признателност към десетки пенсионирани учители за приноса им в просветителното дело и скъпите уроци по родолюбие, излъчени на поколенията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той се срещна с някогашните преподаватели в Ритуалната зала на Общината във връзка Деня на християнското семейство, като засвидетелства своето почитание към тях.
„ Един бездънен реверанс на всички Вас, които ни помагате с вашите познания и умения, за това, че сте ни учили на родолюбие, а виждате напоследък - то се не помни, за това, че сте ни учили на скъпите християнски обичаи в българското семейство, за това, че обичаите и фолклора са били постоянно в нашите класни стаи и сте ни учили да ги пазим и предаваме на поколенията. Поклон за това, че съхранявате този същински християнски празник. Предайте го на вашите внуци с доста добрина, макар злобата, която царува сега в страната. Всеки човек, надраснал своите познания и умения, знае, че всичко това, което кипи в страната, е изкуствено. Има проблеми, да, само че виждате, че образованието е приоритет на българското държавно управление. Може би то доближава оня фундамент, на който заслужава да бъде. Учениците би трябвало да почитат своите учители, тъй като всички вие и нашите родители сте ни учили, че учебното заведение е като втори роден дом “, сподели Даниел Панов.
Към самодейността се причислиха регионалният шеф на Велико Търново проф. Любомира Попова, зам.-кметът проф. Георги Камарашев, началникът на Регионалното ръководство на образованието инж. Розалия Личева, представители на институции и общественици.
Децата от детска градина „ Соня “ сервираха изненада на присъстващите с музикално осъществяване и рецитал. Те подариха икони на св. Богородица на всеки от присъстващите учители. Кметът инж. Панов от своя страна подари на всяко дете книжката за поясняване „ Моето семейство “.
Празникът продължи с обичаен концерт на деца от детските градини в града.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР