Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети големия

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети големия
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов посети големия занаятчийски базар в града

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети огромния занаятчийски базар, който бе открит тази заран в централния парк на града – „ Марно поле “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Във форума вземат участие десетки производители от България и Румъния, които показват старинните производства, традициите и обичаите, присъщи за районите от двете страни на р. Дунав.
Даниел Панов прегледа всички близо 40 павилиона, беседва със занаятчиите и им благодари, че съхраняват и разпространяват културното завещание, което е извънредно скъпо както за България и надлежно – Румъния, по този начин и за цяла Европа.
Пред жителите и гостите на Велико Търново майсторите и производителите са изложили разнообразни артикули – старинни килими, рогозки, макети на исторически обекти, основани от вълна, дърворезба, кулинарни и растителни артикули, био-козметика и други Старата столица и районът са уместно показани от занаятчии както от града, по този начин също от Миндя, Лясковец, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш и други Много от участниците са от областите от трансграничния район. Десетки са и гостите от Румъния.
Базарът бе публично открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и от Павел Христов – началник на плана “FairDeal – мрежа, платформа за бърза доставка на неповторими занаятчийски артикули в региона на трансграничното съдействие “. Водеща организация е Община Велико Търново, а сътрудници са Асоциация „ Диманш “ (Румъния), Двустранна българо-румънска комерсиална камара (България), Национален спектакъл „ Марин Сореску “ – Крайова (Румъния).
“FairDeal “ ще бъде първата по рода си платформа за електронна търговия посредством виртуални магазини на занаятчийски артикули. Кметът Даниел Панов пожела на занаятчиите активността им да бъде все по-успешна и акцентира, че новаторската мрежа дава нови и доста необятни благоприятни условия за маркетинг и разпространение на старинните производства.
Съпътстващи събития са семинар, презентация и открита полемика за платформата за занаятчийски артикули. Те ще се проведат в неделя (7 юли) от 9,00 ч. в конферентната зала на комплекс „ Рая Гардън “. Поканени за присъединяване за всички посетители, медии и искащи да участват. И в утрешния ден базарът ще работи от 10.00 до 20.00 ч.
Създаването на новаторската маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020, по предпочитана ос 4 – „ Квалифициращ и приобщаващ район “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР