Велико Търново. Еду Вико Секстет ще изнесат концерт Тайна страст“

...
Велико Търново. Еду Вико Секстет ще изнесат концерт Тайна страст“
Коментари Харесай

Велико Търново: Еду Вико Секстет ще изнесат концерт в града на 12 август

Велико Търново. Еду Вико Секстет ще изнесат концерт „ Тайна пристрастеност “ в града на 12 август. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Групата е водена от младия и надарен китарист Еду Вико. Изпълнителите ще гостуват в града по покана на кмета Даниел Панов, а концертът ще бъде от 21.00 часа на сцената „ Арт лято “ в парк „ Асеневци “ до Художествена изложба „ Борис Денев “. Входът е свободен.
Еду Вико ще си партнира с Рамон Тато – вокал, Мануел Перес Ернаис – флейта, Серхио ди Фидицио – бас китара, Анхел Дорао – перкуии. С техните осъществявания жителите и гостите на Велико Търново ще се потопят в красивия свят на фламенкото. За да бъде стилът оптимално достоверен, музикантите и артистите ще излязат на сцената дружно с известните танцьори Виолета Барио – прима от Националния испански балет и Педро Перес.
Талантливият Еду Вико демонстрира музикална зрялост на доста ранна възраст. Той е ученик на Conservatorio Superior de Guitarra Flamenca del Liceu и Taller de Musics в Барселона. Еду израства под попечителството на фламенко митове като Хуан Гомес „ Чикуело “ и Диего Кортез, които го тласкат на сцената на нежната възраст от 15 години, която става негов втори дом. Точно там той развива своята неповторима техника, прийом към ритъма и нюх за мелодията. През 2012 година издава първия си албум „ Notas al Aire “, с който печели огромна известност в целия свят.
Виолета Барио е прима от Националния балет на Испания. От триумфа ѝ като финалистка на състезанието по танци Convocatoria Nacional de Baile в град Кастейон (Испания) тя не е спряла да танцува. Виолета учи испански танци в Професионална консерватория за танц в Барселона. Жаждата ѝ да се потопи още по-дълбоко в стила я води в разнообразни краища на Испания, където попива от знанията и другите тълкования на фламенкото.
Серхио ди Финицио е изучавал пиано, бас китара, естетика и импровизация в елитни учебни заведения в Италия, Испания, Аржентина и Съединени американски щати. От 2003 година насам той се посвещава на фламенкото. Негов преподавател е маестро Карлос Бенавент, който е работил с музиканти като Пако Де Лусия, Чик Кърия, Майлс Дейвис и други
Мануел Перез Ернаис (флейта) е композитор, продуцент и непостижим флейтист с огромен опит във фламенкото и фламенко-фюжъна. През 2010 година основава Flamencodelia – една нова идея за разпространяването на стила по света, като го смесва с пънк, психаделика, и електроннна музика.
Рамон Тато (вокал) се потапя в света на фламенкото на 9-годишна възраст, с цел да го обвърже трайно с метода си на живот. Работи с музикантите Алберто Понс, Оскар Пуиг, Серджио Муньоз, Виолета Баррио, Хуан Роман и други.
Анхел Дорао (перкусии) работи и като музикален продуцент, натрупал е опит в региона на озвучаването, с тясна компетентност фламенко. Като перкусонист е споделял сцената с актьори като Ла Тана (част от екипа на Пако Де Лусия), Мигел Толео, Хуан Абичуела Нието и доста други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР