Велико Търново е обявен за най-красивото място в света за

...
Велико Търново е обявен за най-красивото място в света за
Коментари Харесай

Италианският вестник Република избра Велико Търново за най-красивото място в света

Велико Търново е разгласен за най-красивото място в света за 2016 година. Класацията е на италианския вестник „ Република " и там остарялата българска столица е избрана за поредна година като „ архитектурно украшение, предизвикващо екстаз във всеки клиент ". Според италианските експерти Велико Търново е един от градовете в света, който провокира импровизиран екстаз. Първи е в влиятелната ранглиста и поради обстоятелството, че подобен вид градове, издигнати на труднодостъпни и даже невъзможни като ландшафт места, се строят постепенно и потвърждават изобретателността и устрема на човечеството да подчини природата. Общината в остарялата столица не е кандидатствала за присъединяване в авторитетната ранглиста.

 „ Като цяло и за нас тази вест пристигна леко изненадващо. Тази ранглиста не е единствено на база визията по какъв начин наподобяват градовете, а въпреки всичко там е включена инфраструктурата, историческите обекти и други забавни места. Да не забравяме и естествените дадености, ландшафта, а при нас той е неповторим ", сподели Нелина Църова, шеф на Дирекция „ Култура и туризъм ".

 Жителите и гостите на града са впечатлени от първото място и са безапелационни, че Велико Търново изцяло заслужава това самопризнание. В града занапред следва пикът на туристическия сезон, а броят на посетителите всяка година бележи растеж: „ Към момента данните, с които разполагаме, демонстрират едно известно нарастване. Велико Търново си остава топ туристическата дестинация на България ", акцентира Църова.

Инфо: www.dariknews.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР