Велико Търново. Часове по професионално ориентиране с участие на представители

...
Велико Търново. Часове по професионално ориентиране с участие на представители
Коментари Харесай

Велико Търново: В училищата от града започна провеждането на часове по професионално ориентиране

Велико Търново. Часове по професионално насочване с присъединяване на представители на бизнеса, на бизнесмени и хора с сполучлива реализация започнаха във великотърновските учебни заведения. Началото бе сложено в ОУ „ Димитър Благоев “, оповестиха от пресцентъра на Общината . С огромен интерес учениците се срещнаха с активността на една от водещите компании в областта на IT бранша и електрониката – „ Тремол “, показана от изпълнителния шеф Кирил Янев, както и с тайните на кулинарното майсторство, разкрити им от шеф-готвач Радослав Машков от веригата заведения „ Бианко “.
Откритият урок бе воден от кариерните консултанти към общинския център за поддръжка и личностно развиване. Инициативата за поредицата от открити срещи в учебните заведения е на кмета на Велико Търново Даниел Панов.
На 21 февруари акцията продължава с урок в Професионалната гимназия по фешън дизайн, където учениците ще беседват с дизайнера, бизнесмен и общински консултант Атанас Парушев. Срещата стартира в 13.30 часа. На 27 февруари консултантите ще бъдат в Основно учебно заведение „ Христо Ботев “, където присъединяване са удостоверили представители на сладкарската фабрика „ Престиж – 96 “ във Велико Търново. Урокът стартира в 13.45 часа.
Целта на поредицата от срещи е по-малките възпитаници да получат препоръки и помощ при избор на компетентност в гимназиите и междинните учебни заведения, а по-големите – да се срещнат с опциите за професионална реализация както след междинното, по този начин и след висшето обучение, да опознаят профилите на другите специалности и други.
От 28 февруари стартира работа открита приемна на кариерните консултанти в осведомителния център в постройката на Община Велико Търново. В рамките на образователната година всеки четвъртък от 14.00 до 16.30 часа. специалистите ще се срещат с възпитаници и младежи. Целта на новата услуга е да се разпространява и разшири активността по ранното и навременно кариерно консултиране и насочване на младежите като част от общата поддръжката на учениците при избора им на обучение и специалност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР