Велико Търново. 402 ученици взеха участие в конкурса за подложка

...
Велико Търново. 402 ученици взеха участие в конкурса за подложка
Коментари Харесай

Велико Търново: 402 ученици взеха участие в конкурса за подложка на тема „С аромат на кафе или чай, но без цигара” на РЗИ

Велико Търново. 402 възпитаници взеха присъединяване в състезанието за поставка на тематика „ С мирис на кафе или чай, само че без цигара ” на Регионалната здравна ревизия във Велико Търново. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от инспекцията. Конкурсът бе провежда във връзка Международния ден без тютюнопушене – 15 ноември във всички учебни заведения на региона. Той бе проведен в партньорство с Община Велико Търново и Регионално ръководство на образованието – Велико Търново и се организира в границите на Националната стратегия за предварителна защита на хроничните незаразни заболявания 2014 – 2020 г и Общинската стратегия „ Здрави деца в здрави фамилии ”. В състезанието взеха присъединяване възпитаници от І до VІІІ клас от 19 учебни заведения в област Велико Търново с общо 563 произведения, разпределени в две възрастови групи, надлежно от І до ІV клас и от V до VІІІ клас. Представените подложки в състезанието бяха разпределени в две съществени групи. Първата група бе за произведения на възпитаници от община Велико Търново. Журирани бяха общо 215 произведения, направени от 162 ученика от седем учебни заведения в община Велико Търново. Втората група бе за произведения на възпитаници от региона. Представени бяха общо 348 произведения, направени от 240 ученика от 12 учебни заведения отвън община Велико Търново.
На 22 ноември комисия в състав: ръководител: Мариета Иванова Конова – ръководител на Съюза на българските художници във Велико Търново и членове: Бонка Караиванова-Долчинкова – старши специалист по естествени науки и екология в РУО – Велико Търново, доктор Диляна Вачкова – гл. специалист в дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ” в община Велико Търново, Йорданка Илиева и Анелия Козлева – основни специалисти в отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето ” в РЗИ-Велико Търново оцени показаните произведения. Критериите бяха придържане към тематиката, автентичност на концепцията и автономия на осъществяването.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР